Wat is je Budget?

Beweeg de sliders om je gewenste budget in te stellen:

Verlanglijst

Er staan nog geen producten op je verlanglijst.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden als er nieuwe artikelen worden toegevoegd? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Onderhoud Leren Jas

Het onderhoud van de leren jas is belangrijk. Als je veel de weg op gaat is het belangrijk er voor te zorgen dat de leren jas waterafstotend is. Dit is niet zo moeilijk en kun je eenvoudig zelf regelen. Je koopt een speciale spray en sprayt de inhoud over de hele leren jas heen zodat de leren jas goed is beschermd tegen water en vuil. De lijn van de Nikwax producten is hier een goed voorbeeld van. Er zijn verschillende producten die je dan aan kunt schaffen. Als je het leer wilt reinigen dan kun je kiezen voor de leder reiniger, deze maakt het leer schoon en zorgt dat het weer gaat glanzen. Daarnaast werkt het meteen licht waterafstotend. Om de leren jas waterafstotend te maken kun je ook leder verzorging spray gebruiken. 

De eerste behandeling van de leren jas

Als je een leren jas hebt gekocht kun je deze het beste eerst behandelen met vlek en/of waterafstotende kleurloze lederspray. Als de leren jas dan is ingespoten moet je haar twee uur laten drogen en dan herhaal je de behandeling nogmaals. Het is goed om te leren jas aan een kleerhanger te laten drogen, je kunt op deze manier eenvoudig buiten de jas inspuiten en voorzien van een waterafstotende laag. Het is belangrijk dat je minimaal 20 cm van de leren jas af staat als je hem gaat behandelen. 

Leren jassen dien je niet in het plastic in de kast te laten hangen, dit kan verstikkend werken. Neem een kledinghanger en hang de jas hieraan. Op deze manier kun je de pasvorm beter behouden. Zon en leer gaan niet goed samen, de zon kan er namelijk voor zorgen dat de leren jas gaat verkleuren. Mocht een leren jas nu nat zijn geworden dan is het belangrijk hem in een geventileerde ruimte te laten drogen en absoluut niet in de zon! 

Zijn er opgedroogde regendruppels of andere vlekjes te zien op de leren jas? Deze kun je dan met een fijne zachte doek of borstel wegwrijven. Je kunt het leer ook tegen elkaar aanwrijven, vaak verdwijnen de vlekjes dan ook. Is de leren jas nu erg nat geworden, dan is het belangrijk om haar opnieuw in te spuiten zodat zij weer een nieuwe laag krijgt die waterafstotend werkt. 

Vetvlekken bij de leren jas

Heb je last van vetvlekken bij de leren jas? Dan is onderhoud heel belangrijk. Doe een dun laagje talkpoeder op de vlek, dep dan de vlek met een vochtige doek. Maak een lauw sopje met 100% groene zeep en wrijf er dan met een doek overheen. Is het leer stug geworden? Dan kun je het behandelen met lederspray en het leer is in korte tijd weer soepel. 

Zoals je kunt lezen is het onderhoud van een leren jas belangrijk. Als je hier ieder jaar even de tijd voor neemt kan de leren jas weer een heel jaar goed gedragen worden. Neem daarom de tijd om de tips  goed in je op te nemen en toe te passen bij je eigen leren jas. Het onderhoud van de leren jas kun je ook uitbesteden, maar je kunt het onderhoud van de leren jas ook zelf doen! Bij twijfel kun je je laten adviseren door de lederspecialist in de lederwarenzaak.